Esitystyöpajat

ESITYSTYÖPAJAT

Esitystyöpajoissa yhdistyvät tiede, taide ja osallistuminen. Noin kolmituntisissa kokonaisuuksissa osallistujat saavat nähdä dramatisoituja kohtauksia, kuulevat aiheeseen liittyvää ajankohtaista tietoa (dramatisoidusti) ja pääsevät myös itse osallistumaan ja kokemaan yhdessä erilaisia näkökulmia. Esitystyöpajoissa vetäjiä/esiintyjiä/fasilitoijia on yleensä vähintään kaksi henkilöä.

Valmiit ja tilattavat esitystyöpajat 2015-2016:

NÄKÖKULMAN KÄÄNTÖPIIRI – Pohjoinen läsnäolo meissä (Työryhmä: Angeria-Koskela)

”NÄKÖKULMAN KÄÄNTÖPIIRI – Pohjoinen läsnäolo meissä” on kokemusperäistä hiljaista tietoa, taidetta ja tiedettä sisältävä esitystaiteen ja koulutuksellisen työpajan yhdistelmä.

Kääntöpiiri-esitystyöpajassa käydään läpi läsnäolon ja kohtaamisen kokemuksia sekä niiden merkityksellisyyttä. Kokemuksia on kerätty Suomen ja Lapin alueen monilta kieli- ja murrealueilta eri-ikäisiltä ja erilaisissa yhteisöissä toimivilta ihmisiltä.

• Millaisia ovat Pohjoisen ihmisen mieleen jääneet, merkitykselliset läsnäolon hetket työssä tai vapaa-ajalla?
• Millaisista, ehkä unohtuneista asioista, läsnäolon kokemukset muistuttavat meitä?
• Millaista näkökulman muutosta tietoiset hetket voivat saada aikaan?
• Miten läsnäolon kokemukset voivat lisätä kohtaamisten laatua sekä tekemisen merkitystä, kokonaisvaltaista hyvinvointia ja jaksamista?
Kun opettelemme olemaan läsnä tässä ja nyt, vatvomatta mennyttä tai tulevaa, mahdollistamme tiedostavan osallistumisen arkeen. Vuorovaikutuksemme paranee, saamme enemmän energiaa toimiimme ja voimme oivaltaa oman työmme merkityksellisyyden kokonaisvaltaisemmin kuin ennen. Opimme ottamaan vastuuta arjestamme – ja muuttamaan sitä tarvittaessa.

print_kaantopiiri_017

Pohjoinen läsnäolo voi olla kaunis tai kaihoisa muisto, kipu, katse tai toivo. Sanaton tieto siitä keitä oikeasti olemme, mistä tulemme – ja mihin voisimme olla matkalla…. Miten sinä koet oman Pohjoisen läsnäolosi?

”Näkökulman kääntöpiiri” sopii ihmisille, yhteisöille ja organisaatioille, joita kiinnostaa kokonaisvaltainen hyvinvointi, (asiakas)kohtaamisten ja työn kehittäminen, luovat ideat, näkökulman muutos sekä työn/tekemisen merkityksellisyys ja laatu.

Interaktiivisen Näkökulman Kääntöpiirin kesto on n. 2-3 tuntia. Esitystyöpajan tilaksi sopii isohko luokka, kokoustila ja/tai auditorio. Suositeltavaa on, että tilassa voi liikkua (pöytiä ei tarvita), tilan saa pimennettyä(/hämärrettyä) ja siellä on projisointimahdollisuus. Osallistujien toivotaan pukeutuvan rennosti vaatteisiin, jotka päällä tarvittaessa istua lattialla ja ottavan mukaan villasukat.

Jos kiinnostuit ”Näkökulman Kääntöpiiristä”, ota yhteyttä/pyydä tarjous:
Virpi Koskela, info@lasnaolotila.com, +358401860779
tai Katariina Angeria, katariina.angeria@gmail.com +358407572857

%d bloggaajaa tykkää tästä: